To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Tårnby Skatepark

 Tårnby (Denmark), 2020

Where

Design team

Design year

Completion

Engineers

Construction team

Size

Client

Budget

Tårnby, Denmark

Glifberg - Lykke

2019

2020

TVEDE Rådgivende Ingeniører

FSR Beton

1250 m2

Tårnby Municipality

4.500.000,- DKK

The city of Tårnby, just outside of Copenhagen, was in need of a new and updated skatepark and after going through a tender process the job landed on Glifberg – Lykke to design and develop the new skatepark at a new site. The site would show to be rather unusual, as the new skatepark is placed on top of a freeway tunnel. This meant that it would be impossible to dig down to create deep bowls. Therefore, a street league type of design was developed to create an authentic skatepark without any crossing lines or big elevation changes. However, there was a strong push from local skaters to have a bowl section, so a small bowl area was allocated in the disposition plan, so the split between street and bowl is circa 50/50.

The municipality wanted a space that feels safe for its users, as well as spectators and parents. Therefore, we put a great deal of effort into creating an environment that has lots of space for onlookers and non-participants. LED lights are incorporated into the concrete and directional spotlights are placed strategically on lampposts throughout the park. All in all, this is a skatepark that has something for everyone, while allowing different types of users in the park at the same time without collisions.  

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon